Oprijzen in de natuur

Door Bart Ensing, 2018

180cm x 100cm x 3500cm

Oprijzen in de natuur is een installatie van Bart Ensing (beelden) en Marion Steur (tekst) langs een wandelpad in de Alde Faenen in Friesland. Resultaat van een vier weken durende artist in residency in een glazen container in het dorp Earnewald. Onderdeel van het project Ljochtstill, dat gaat over identiteit van het landschap, cultuur en verstilling. Bart maakte een vijftal beelden van een vrouw die oprijst uit het veen. Van zwaar tot fragiel en open. Marion maakte er een gedicht bij. Het geheel stond in 2018 langs een wandelpad even buiten Earnewald.  

niet te koop

Techniek

Three-dimensional | Installaties

Tags

Landschap Natuur Beelden Installatie Friesland Nature Poetry Poezie Installation Leeuwarden Site Specific 2018 Locatiespecifiek

Over Bart Ensing

Bart Ensing laat je kijken, voelen, verwonderen. Sculpturen en installaties. Bart Ensing maakt sculpturen van in de natuur gevonden hout. Figuratief en abstract. Organische vormen, werk dat je wilt voelen. Ook maakt hij installaties, vooral in de natuur, locatiespecifiek. Vaak hangend, met draden, in bomen. Meditatief bijna, en met verlichting sprookjesachtig.