De natuur naar binnen

Door Bart Ensing, 2017

500cm x 400cm x 600cm

In een donkere aardappelschuur experimenteerde ik met een lichtinstallatie. Zou het lukken de indruk, de sfeer van mijn lichtinstallaties in de natuur ook in een ruimte te maken. Takken op grote hoogte, draden eraan, onderaan zandzakjes. De lijnen straks, het ritme waar ik van houd, schaduwen op de muur, maar ook loshangende lijnen, een speelse tegenpool. Met licht dat varieerde van oranje naar rood en muziek op de hang. Een experiment dat mogelijkheden biedt, zeker als mensen voor of in de installatie bewegen.

niet te koop

Techniek

Ruimtelijk | Installation

Tags

Rood Oranje Licht Natuur Red Light Takken Orange Draden Installatie Nature Sand Bart Installation Zandzakken Beemster Threads Branches Kunstroute Bags Ensing Zandzakjes

Over Bart Ensing

Bart Ensing laat je kijken, voelen, verwonderen. Sculpturen en installaties. Bart Ensing maakt sculpturen van in de natuur gevonden hout. Figuratief en abstract. Organische vormen, werk dat je wilt voelen. Ook maakt hij installaties, vooral in de natuur, locatiespecifiek. Vaak hangend, met draden, in bomen. Meditatief bijna, en met verlichting sprookjesachtig.