Barts Wereld

Door Bart Ensing, 2014

120cm x 90cm x 100cm

Aan de Kunstroute Lochem 2014 is een wedstrijd verbonden met als thema 'Een wereld vanuit een ander perspectief', gebaseerd op Andre Kuipers andere blik op de aarde vanuit de ruimte. Ik heb het als aanleiding gebruikt om een wereld te maken in een wortelstuk en won daarmee de derde prijs. Niet alleen afstand in de ruimte, maar ook afstand in de tijd biedt een ander perspectief. Hoe ervoer je je leven als kind, hoe ervaar je datzelfde leven nu, hoe kijk je er op terug? De kwetsbaarheid, de kracht. Hoe kijk je tegen te huidige leven aan? Dit werk geeft een blik op (fases in) mijn leven. De school, de kerk, ons huis in Barchem waar ik opgroeide, nu nog kom. De Boskapel op de Kalenberg waar ik vroeger hutten bouwde en langs sleede, en waar ik tijdens deze Kunstroute exposeer. Tijden lopen door elkaar heen. Verschillende perspectieven verhullen en verduidelijken. Dit alles in een wortelstuk. De wereld waar mijn wortels liggen. De wereld op z'n kop. Mijn wereld. Mijn 'wereld vanuit een ander perspectief’.

prijs op aanvraag

Techniek

Three-dimensional | Installaties

Tags

Art Papier Kunst Paper Wereld Krant Maché World Perspectief Installatie Wedstrijd Ander Installation Wortel Lochem Kunstroute

Over Bart Ensing

Bart Ensing laat je kijken, voelen, verwonderen. Sculpturen en installaties. Bart Ensing maakt sculpturen van in de natuur gevonden hout. Figuratief en abstract. Organische vormen, werk dat je wilt voelen. Ook maakt hij installaties, vooral in de natuur, locatiespecifiek. Vaak hangend, met draden, in bomen. Meditatief bijna, en met verlichting sprookjesachtig.