Organisatie

Exto in het kort

Elke beeldend kunstenaar kan gratis een eigen site op Exto maken. Voorwaarde voor een eigen site en opname in het overzicht op www.exto.nl zijn dat je site voldoet aan de presentatievoorwaarden en dat deze wordt goedgekeurd door sitehelp en geballoteerd door de ballotagecommissie. Een site die niet voldoet aan de presentatievoorwaarden zal dus niet worden opgenomen in het overzicht.

Wil je meer mogelijkheden voor je site, dan kun je een pakket nemen (vanaf 2 euro per maand).

Wat is het doel van Exto?

Exto stelt zich ten doel kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar te brengen, zonder tussenkomst van een galerie. Dat doet zij door kunstenaars een promotieplatform, een eigen site, te geven. Kunstliefhebbers kunnen op veel ingangen zoeken in de exto-database om zo de kunst te vinden die hen aanspreekt.

Voor wie is Exto?

Exto is bedoeld voor alle beeldend kunstenaars. Van amateurs tot professioneel, iedereen mag een eigen site maken op exto. Wel vinden we dat alle sites moeten voldoen aan de presentatiecriteria, en elke site moet dus goedgekeurd worden door sitehelp.

Verder vinden we het belangrijk dat op de algemene site: http://www.exto.nl zoveel mogelijk kwaliteit wordt getoond. Daarom heeft elke site een ranking, die wordt bepaald door de ballotagecommissie. De ranking bepaalt, samen met een aantal andere factoren, hoe vaak jouw werk zichtbaar is op de homepage.

Wil je zeker weten dat je getoond wordt op de homepage? Gebruik dan de advertentiemogelijkheid voor een werk.

Daarnaast is exto bedoeld voor kunstliefhebbers. Zij vinden op exto kunst in elke discipline en voor elk budget. Ook worden er regelmatig inspirerende columns geplaatst en kan er van veel werken een echte kunstkaart worden verstuurd.

Wie is de eigenaar van Exto?

Exto is een activiteit van Asmen vof, met als vennoten Björn en Mirjam Hijmans. Asmen biedt via www.exto.nl kunstenaars de mogelijkheid om een eigen site aan te maken om hun kunst te presenteren. Andere activiteiten van Asmen zijn IT consultancy en webhosting. Daarnaast heeft Asmen ook de volgende site ontwikkeld:
| Eigen site voor fotografen