Les Fleurs d'Europa

Door Saskia Huitema, 2018

80cm x 60cm

Portret van een meisje dat een groot boeket vasthoudt. De bloemen staan voor de nationale /regionale bloemen van landen/gebieden in Europa. Het roodharige meisje is geinspireerd op werk van de Prerafaëlieten-  in het bijzonder John William Waterhouse "Gather Ye Rosebuds While Ye May". De achtergrond is overblijfsel van een Schots kasteel in verval. Verwijzingen naar de rijke (kunst)historie van Europa. Inclusief zwarte baklijst. Levering/bekijken op afspraak.

€1800,00

Techniek

Tweedimensionaal | Painting | Acryl | Op doek

Tags

Romantiek Bloemen Portret Kleurrijk Portrait Lady Gewaad Europa Verval Kasteel Boeket Castle Historie Romanticism Young Kleding Floral Roodharig Bouquet Prerafaëlieten Stofuitdrukking

Over Saskia Huitema

Saskia Huitema (1975) is een autodidact schilder woonachtig te Utrecht. Saskia’s favoriete onderwerp is haar dochter die model staat en transformeert al naar gelang het thema waarin Saskia werkt. Haar figuratieve schilderijen- met een vleug fantasie- roepen een subtiele atmosfeer op en trekken de aandacht door kleurrijke details in de kleding en stoffen. Mode fotografie, natuur en popcultuur zijn bronnen van inspiratie. Saskia exposeert met regelmaat in binnen- en buitenland sinds 2015. Zij is diverse malen genomineerd door jury en heeft prijzen gewonnen.