Naar kunstnieuws

Quarantainekunst

Op 1 juni 2020 is QuarantaineKunst van start gegaan met ca. 20 kunstenaars in Den Haag, Delft, Leidschendam, Voorburg, Wassenaar, Rijswijk, Westland, Zoetermeer en de randgemeenten hierom heen. Steeds meer kunstenaars doen mee en tonen hun werk. Het werk is goed zichtbaar vanaf de openbare weg: achter het raam, in de tuin of op het balkon. Jouw straat als galerie en je buurt als openluchtmuseum, hoe mooi is dat? Kom Corona-proef kunst kijken op 1,5 meter afstand. Je komt op plekken waar je niet eerder bent geweest en je ziet dingen die je nooit eerder zag… gewoon bij jou om de hoek!

Hoe werkt het?
Doel van dit project is kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar te verbinden, juist in deze tijd. Kunstminnaars kunnen kunstenaars hun ramen, balkon of tuin aanbieden zodat zij hier hun werk zichtbaar te maken. Alle ramen, tuinen en balkons die geschikt zijn, kunnen meedoen, ook bij bedrijven, organisaties en instellingen. Dit zijn vaak juist de plekken waar veel mensen komen. Daarnaast willen Quarantainekunst mensen helpen om de eenzaamheid te doorbreken. Nu het nog steeds niet veilig is om je in groepen te begeven, zeker niet als je eigen gezondheid kwetsbaar is, bieden zij de mogelijkheid om mensen naar je toe te laten komen, omdat ze naar kunst komen kijken, veilig achter glas. Door het beschikbaar stellen van een expo-plekje hebben ze de kans om weer mensen te zien. Mensen die hen zien, kunnen hen groeten en indien gewenst een praatje maken door het raam. Zo hebben ze heel even contact en krijgt de dag onverwacht opeens een lichtpuntje.

Aan de hand van een digitale kaart kun je lopend of op de fiets in je buurt, wijk, stad of regio kunstschatten te ontdekken.

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars of om deel te nemen vind je op de website van Quarantainekunst.

Diverse extokunstenaars doen mee met dit initiatief, zoals Jannie van de Luijtgaarden, Paul van der Donk en Tineke den Dulk.
Doe je ook mee en heb je een website bij exto? Stuur ons dan een mail op info@exto.nl o.v.v. 'quarantainekunst' voor een vermelding in dit artikel.

Quarantainekunst
Jannie van de Luijtgaarden