Naar kunstnieuws

Kinderen tekenen voor ouderen

@KunstLint

Kinderen tekenen voor ouderen
Kaartenwedstrijd Kinderen tekenen voor ouderen

Door de Coronacrisis is het leven van veel mensen veranderd. Kinderen zijn meer thuis en veel ouderen zitten alleen, omdat er geen bezoek meer mag komen. @KunstLint is een kunstenaarscollectief dat kinderen, tijdens Coronatijd, wil inspireren om een leuke of mooie tekening te maken voor een oudere. Daarom organiseren we een wedstrijd, waarbij leuke prijzen gewonnen kunnen worden.

Er zijn voorgedrukte kaarten af te halen op twee adressen in Vleuten. Als de tekening gemaakt is, kan de kaart op dezelfde adressen weer ingeleverd worden. @KunstLint bezorgt de kaarten bij de ouderen die daardoor vast een geluksmomentje ervaren. “En wie kan dat nu niet gebruiken?”

Hoe je mee kunt doen
Haal een voorgedrukte kaart op bij één van de twee adressen die bij “kaarten ophalen en inleveren” vermeld staan. Schrijf je naam en het telefoonnummer of e-mailadres van je ouders op de kaart. Maak een mooie tekening op de blanco achterkant en lever de kaart weer in op één van de aangegeven adressen. Je mag iedere week opnieuw meedoen!
De kaarten zijn 15x21 cm. Heb je al een mooie tekening op die maat, dan mag je die ook inleveren. Schrijf dan wel je eigen naam, het telefoonnummer of e-mailadres van je ouders, achterop de tekening, want dan kunnen we contact met je opnemen als je een prijs gewonnen hebt. Voordat de kaarten naar een oudere gaan, lakken we alles weg, behalve je naam, in verband met de privacy. Helaas zie jijzelf je kaart niet meer terug, maar niet getreurd, want je hebt wél iemand héél blij gemaakt!

Kaarten ophalen en inleveren
De kaarten ophalen en inleveren kan op één van onderstaande adressen
Van Rooijen Grafisch
Odenveltlaan 3
3451 ZL Vleuten
óf
Atelier @KunstLint
Alendorperweg 10a
3451 GM Vleuten (op werkdagen tussen 11:00 en 15:00 uur).
Als je je kaart liever per post verstuurd, doe dat dan naar het onderste adres van Atelier @KunstLint.

Jurering en weekprijs
Er zijn twee leeftijdscategorieën: 4 t/m7 jaar en 8 t/m 12 jaar.

De wedstrijdperiode is vijf weken. De kaarten worden gejureerd door de kunstenaars van @KunstLint en een aantal creatieve jongeren. Uit de inzendingen worden 10 winnaars gekozen. Daarnaast worden er iedere week twee weekwinnaars gekozen.

Weekwinnaars ontvangen een ABC poster van Cecile Reijnders of een naamarmband. De kaarten van de weekwinnaars zetten we op Facebook en in onze etalage in Atelier op de Alendorperweg 10a in Vleuten.

Na 5 weken kiest de jury de 10 allerbeste tekeningen. De 10 winnende tekeningen worden mooi ingelijst door Lijstenmakerij Isgelijst. Zodra het weer mag van de overheid, organiseert @KunstLint een openingsexpositie in Atelier, waar de winnende tekeningen tentoongesteld worden. Na afloop van de expositie krijg je dan je ingelijste werk terug.

Wat kun je winnen?
De hoofdprijs in de categorie 4-7 jaar is jouw Portret op een doek van 20 x 28 cm geschilderd door kunstschilder Martha Goedings.

In de categorie 8-12 jaar is de hoofdprijs een workshop Aquarelschilderen van aquarellist Hannie Rieuwerts, speciaal voor jou en twee vrienden of vriendinnen.

Daarnaast is er nog een extra hoofdprijs, namelijk jouw tekening ingelijst door Lijstenmakerij Isgelijst, in een lijst die je zélf mag uitzoeken.

De tweede prijzen zijn:
Kunstvogels van glas of speksteen t.w.v. € 35,00 van Ineke Smienk en Gerda Glerum.

Derde prijzen:
Jouw ontwerp wordt gedrukt op 10 ansichtkaarten.

Overige informatie
@KunstLint biedt het platform, zorgt voor verspreiding van de kaarten naar ouderen en probeert de privacy zo goed mogelijk te waarborgen; Ingestuurde kaarten worden niet geretourneerd; Over de winnende tekeningen wordt niet gediscussieerd; Bekenden, vrienden, familie van de kunstenaars van @KunstLint zijn uitgesloten van prijzen, maar kunnen uiteraard wel een kaart inleveren! @KunstLint is niet aansprakelijk voor eventuele fouten.