Naar kunstnieuws

Werken als creatief invaldocent

Creatief invaldocent
Sparkle* maakt het kleurrijker

Een creatieve (inval)docent is een kunstenaar of andere creatieveling met veel workshop ervaring, die ingezet kan worden in het onderwijs (in eerste instantie basisonderwijs) als vervanger.

Scholen hebben momenteel grote problemen bij ziekte om invallers te vinden. Er zijn verschillende kunstenaars en organisatie die creatieve invaldocenten aanbieden. Sparkle* Support is zo'n organisatie; zij ontzorgt en ondersteunt de scholen met het inzetten van creatieve (inval)docenten in het onderwijs. In eerste instantie zijn zij gericht op Groningen, Friesland en Drenthe, echter door de samenwerking met Slim personeelsbemiddeling bieden zij nu ook themadagen aan via de 530 scholen die bij hun zijn aangesloten o.a. in Ermelo, Almere, Zwolle eo.

Creatief invaldocent
'Ogen' gemaakt tijdens een creatieve les

Creatieve (inval)docenten geven geen reguliere lessen, maar leuke creatieve lessen op basis van de 21 eeuwse vaardigheden. Deze docenten geven les op basis van ad hoc inval, inval die vooraf bekend is, werkdruk verlagende middelen, structurele invulling van kleine vacature, workshops of themadagen.

Om als creatief invaldocent te werken bij Sparkle* Support is het van belang dat je kunstenaar of creatieveling bent met veel kinderworkshop ervaring, liefst met onderwijsbevoegdheid (niet noodzakelijk) ZZP’er, VOG (voor het onderwijs en recenter dan 6 maanden) affiniteit met kinderen, flexibel qua inzet.

Creatief invaldocent
'Vreemde vogels' gemaakt tijdens een creatieve les

Heb je interesse om als creatief invaldocent aan de slag te gaan, kijk dan voor meer informatie op sparkle-support.nl

Wij horen ook graag ervaringen van creatieve invaldocenten. Op welke manier zet jij je in als invaldocent? Hoe breng je jouw enthousiasme voor kunst over op een klas basisschoolleerlingen? Hoe zijn de reacties van de leerlingen, ouders en scholen? Vind je het leuk om een artikel te schrijven over jouw ervaringen, laat het ons dan weten via info@kunstnieuws.nl.