Naar kunstnieuws

Te Kunst en te Keur


Kunstwinkel van Connie van Winssen

Connie van Winssen

In 2018 begon kunstenares Connie van Winssen samen met haar man met het verbouwen van een groot woon/winkelpand in Scherpenzeel. Nu, twee jaar later, opent ze haar kunstwinkel ‘Te Kunst en Te Keur’ met een expositie van kunstwerken van inwoners van Scherpenzeel.

Vanaf september start Te Kunst en Te Keur met het exposeren van haar eigen werk en wisselende gastexposanten. De eerste expositie toont werk van Connie zelf, Ineke Smienk, Nell Verbeek, Jos Gielen, Toos Dishoeck en Carla Bultman.

Connie wordt geïnspireerd door organische vormen. Compositie, kleur en contrast zijn belangrijker dan het onderwerp zelf. Ze abstraheert door middel van uitsnijden, kleurveranderingen en het weghalen of accentueren van bepaalde aspecten. Het plezier van het schilderen staat altijd voorop. Krachtig, expressief en bewust toegankelijk werk is het resultaat. Connie volgde haar opleiding aan de Nieuwe Academie in Utrecht van 1990 tot 1995.

Daarnaast was zij meerdere jaren secretaris van Kunstkring BeeKk in De Bilt en is zij lid van de exto crew en de ballotagecommissie.

Connie van Winssen