Naar kunstnieuws

(HE)ART OF STEEL

Dorine - Jeroen Jacobs
Dorine - Jeroen Jacobs

In de tuinen van Grand Hotel Karel V in Utrecht gaat een nieuwe beeldententoonstelling getiteld (HE)ART OF STEEL van start. Voor de tweede keer is galeriehouder Eric Morren van Morren Galleries de curator van de tentoonstelling. Een Belgische en Twee Nederlandse kunstenaars zijn geselecteerd om gedurende de zomermaanden een serie indrukwekkende sculpturen te presenteren. Iedereen is uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de beelden in de tuinen van het hotel die achter de kloostermuren verstopt liggen.

Van Hollandse bodem is Jeroen Jacobs (1979, Made) die met oud ijzer levensgrote diersculpturen creëert die zowel robuust als verfijnd zijn. Met onderdelen uit voertuigen en machines, maar ook buizen, platen, hoefijzers, schroeven, et cetera, last hij zijn wonderlijk realistische beelden in elkaar.

De tweede Nederlandse kunstenaar is Irma Horstman (1960, Zelhem). Typerend voor het abstracte werk van Horstman is het zoeken naar een verbinding tussen organische vormen van mens en natuur. Haar lang gerekte stalen beelden doen soms denken aan prehistorische of primitieve objecten waar men in lang vervlogen tijden bij elkaar kwam om de goden aan te roepen of offers te brengen.

De Belgische Philippe Timmermans (1957, Wilrijk) legt zich toe op het verbeelden van krachtige, atletische manfiguren in brons met een monumentaal karakter. Het brons combineert hij met sokkels van cortenstaal, maar op zo’n wijze dat deze onderdeel zijn van het kunstwerk.

In het hotel vind je krantjes met meer informatie over de rijke geschiedenis en de unieke bomen in de tuinen. Strijk daarna neer op het terras om de speciale Karels zomercocktail te proeven, met rozemarijn uit de kruidentuin.

Bron: Uitagenda Utrecht