Naar kunstnieuws

Zomertentoonstelling Bonifatiuskerk

Komende zomermaanden juni, juli en augustus is er weer de zomertentoonstelling in de Bonifatiuskerk in Vries. Vier interessante figuratieve schilders tonen deze zomer hun werk. Gemeenschappelijk hebben zij dat zij alle vier cursussen hebben gevolgd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen.

Hanna Schut volgde een opleiding etaleren/decorontwerpen en volgde afgelopen jaren diverse schildercursussen. Zij wil al het moois om haar heen kleurrijk vastleggen. Stad en natuur zijn haar grootste inspiratiebronnen.

Arnold de Jong aquarelleert al sinds 1985. Ook hij volgde diverse schildercursussen en maakte zo ook kennis met olieverf. Tijdens een cursus fijnschilderen aan de Klassieke Academie ontdekte hij dat fijnschilderen zijn passie is. “Kijken, ervaren en beleven” is zijn motto op zijn eigen ontdekkingsreis in de schilderkunst.

Janny Pieck Plantinga wil in haar werk de schoonheid laten zien van de ogenschijnlijke eenvoud. Een voorwerp, landschap of stilleven nodigt haar uit om hun verhaal te vertellen. Haar stijl is klassiek, waarbij een schilderij opgebouwd wordt uit meerdere lagen. Dit roept verwondering op door de ogenschijnlijke eenvoud.

Schelp met Malusappeltjes - Janny Pieck Plantinga
Schelp met Malusappeltjes - Janny Pieck Plantinga
Poetry - Janny Pieck Plantinga
Poetry - Janny Pieck Plantinga

Annette Schreuder erfde de liefde voor de natuur van haar vader. Samen trokken ze het veld in en tekenden ze. Die liefde zie je terug in haar werk. Maar ook andere onderwerpen interesseren haar, dit maakt haar werk interessant en veelzijdig.

De Bonifatiuskerk is gedurende de zomermaanden dagelijks geopend en vrij toegankelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur.