Interieur met wasbak

Door Maaike Nijlunsing, 2020

24cm x 19cm

In de opgang van een verlaten gebouw in Duitsland trof ik deze wasbak aan, tegen de afbladderende muur, die vele gekleurde verflagen door de jaren heen prijsgaf. Acrylschildering op gerecycled hout, in de achterkant is een inkeping aangebracht, om hem te kunnen ophangen.

prijs op aanvraag

Techniek

Two-dimensional | Painting | Acryl | Op paneel

Tags

Groen Hout Art Paneel Acrylverf Green Verval Interieur Hedendaagsekunst Wood Panel Heritage Acryllic Decay Recycle Erfgoed Germany Deutschland Sink Pallethout Kunstwerkje Afvalhout Figurativeart Wasbak Figuratievekunst

Over Maaike Nijlunsing

Maaike Nijlunsing schildert veelal gebouwen, waar het verval haar intrede heeft gedaan. Ze heeft een grote voorliefde voor industrieel erfgoed en slooppanden. Oude fabrieken, maar ook leegstaande flatgebouwen of woonwijken in afwachting van afbraak. In de schilderijen staat gelaagdheid centraal, in samenhang met het zoeken naar de suggestie van diepte in het platte vlak van het canvas. Maaike studeerde in het jaar 2000 af aan de Academie Minerva in Groningen. Daarna specialiseerde zij zich in het schilderen aan de DAI in Enschede en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maaike woont en werkt in het Groningse Noordbroek.