Blistercollier: 'Quarantaine'

Door Van Lieshout VI, 2020

15cm x 30cm x 25cm

Een halssieraad met strepsil-blisters, dat personen in quarantaine verbeeldt. In de ronde fotootjes kan je een verwijzing naar het ouderwetse medaillon zien: je draagt je dierbaren bij je en in zicht. Dit halssierraad is een 3D-pen tekening, waarvan de structuur doet denken aan (een uitvergroting van) ons speeksel. Tijdschriften zijn een probaat middel om de tijd te verdrijven. Ik heb voor dit halssieraad foto’s uit tijdschriften die in mijn huis lagen gebruikt (normaal gebruik ik uitsluitend mijn eigen fotografie). Het collier vormt een setje met een blisterarmband. Blistercollier, 3D-pen, PLA, strepsilblisters, beschilderde tijdschriftfoto's.   Dit halssieraad is een inzending voor de Open Call van het CODA Apeldoorn: ontwerp een quarantaine-sieraad.

prijs op aanvraag

Techniek

Three-dimensional | Implement | Sieraad

Expositie

Vrijheid = Verbeelding

Tags

Mensen Mens Venster Raam Cirkel Dierbaar Sieraad Collier Kijken Transparant Open Conceptueel Virus Afstand Call Halsband Corona Medicijn Recycle Halssieraad Isolatie Blister Medaillon Spuug Besmetting

Over Van Lieshout VI

Verwondering, natuur, tijd en vergankelijkheid zijn terugkerende thema's in mijn werk. In de beelden die ik maak, gaan esthetiek en verontrusting vaak hand in hand. Ik werk met oude en nieuwe materialen en technieken, dus mijn kunst is een mix van beide werelden, aangezien ik zelf half virtueel en half echt besta.