Het melkmeisje van Rembrandt

Door Michiel Wolberink, 2019

28cm x 18cm

Inzending voor de schilderwedstrijd "Lang Leve Rembrandt" van het Rijksmuseum ter ere van het Rembrandtjaar 2019. Omdat Rembrandt nog geen melkmeisje heeft, heb ik er één voor hem geschilderd. Het is een combinatie van Rembrandts eigen studie voor een staande naakte vrouw met slang uit ca 1636 en het beroemde 'Melkmeisje' van Rembrandts tijdgenoot Johannes Vermeer. Leuk detail is dat Rembrandts schets van de vrouw met slang vermoedelijk Cleopatra voorstelt en dat deze Egyptische koningin een liefhebber was van een melkbad. Gouache (gevernist) op berkentriplex.

€125,00

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Gouache / Plakkaatverf

Tags

Vrouw Naakt Van Rembrandt Rijn Vermeer Erotiek Lang Kan Naakte Melk Staand Vruchtbaarheid Staande Melkmeisje Johannes Leve Rembrandtjaar

Over Michiel Wolberink

Michiel Wolberink, in 1976 geboren te Winterswijk, woonachtig in Nijmegen. De natuur vormt de belangrijkste inspiratie voor mijn beeldend werk. Soms laat ik me ook inspireren door de cultuur, bijvoorbeeld de kunst zelf, muziek of filosofie. Daarnaast speelt het plezier in het experimentele spel met materialen en technieken en het creatieve proces zelf een grote rol.