Geotrupidus

Door E. Jaap van Norden, 2018

50cm x 60cm

Ik was, in de 2e helft van de jaren 1990, 5 jaar lang drs. J.A.P. Van Windstreken, die elke zaterdag om ongeveer 17.45 uur op de streekzender Radio Optimaal FM een praatje hield met als titel 'Een knipogenblik op de wereld.' Hierin belichtte ik mijn visie op gebeurtenissen in de wereld. Aan het eind van het praatje vergeleek ik de mensenwereld met dat van de mestkever. En het was altijd logisch dat wij veel van dit beestje konden leren. De moraal van mijn verhaal werd dus altijd geprojecteerd op het doen en laten van deze geweldige diertjes. Hier ontstond dan ook het idee voor dit werk. De mensheid heeft hier inmiddels de aarde geruineerd en vervormd tot een mislukte planeet dat nog niet eens te vergelijken is met een bal gehakt of de mooie rondheid van een door een mestkever gedraaide bal mest. Een interstellaire mestkever ruimt het dan nu ook op. Niet op een voor mestkevers natuurlijke manier – op de voorpootjes staan en met de achterpootjes duwen – maar gewoon als het wegbrengen van rommel. Uiteraard is dit geen realiteit. Maar er is genoeg zelfzucht en genotziekte van vele dwazen onder ons voor wie het niets kan schelen dat de aarde in de toekomst een levenloze bal voedsel wordt voor dat wat er na komt. Wordt het niet eens tijd dat juist zulke lieden voedsel voor de aarde gaan vormen?

€500,00

Techniek

Tweedimensionaal | Painting | Acryl | Op paneel

Tags

Blauw Surrealistisch Donker Aarde Surrealisme Ruimte Nederland Heelal Vernieling Achterhoek Mensheid Aardbol Imaginair Zelhem Mestkever Afgeschreven Velswijk Geruineerd Norden Afgekeurd

Over E. Jaap van Norden

Ik ben een zelfgeleerd schilder van het liefst surrealistische - of imaginaire schilderijen. Deze moeten wel een betekenis hebben gebaseerd op mijn gedachten cq ideëen. Achteraf geleuter over wat een werk zou kunnen betekenen vind ik bullshit. Daarnaast zijn portretten en natuur interessante werkzaamheden.