Tijdsscheur

Door E. Jaap van Norden, 2017

42cm x 120cm

Een mooi complex, kunstgallery en restaurant, omgeven door een prachtig kunststuk van de natuur, terechtgekomen in een scheur van tijd. De grens loopt precies tussen het oude- en nieuwere deel van het hele complex. Een van de fietsers rijdt precies door de tijdsscheur heen. Blijkbaar onbemerkt voor de mens verandert er van alles. Alleen als je een echte beschouwer bent zie je de details, en de eventuele voor- en nadelen. Mijn fascinatie voor de stroming Steampunk laat ik hier een beetje zien. Om wille van de schoonheid en reinheid van de plek heb ik niet gekozen voor steam en alles wat daarbij hoort maar voor windenergie en waterzuivering.  Het basis-onderwerp is Het Kunstgemaal in Bronkhorst (Gelderland, Nederland) aan de IJssel. De rivier heb ik wat dichterbij het complex laten stromen. Ik hou van water.

€750,00

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Oils | Op paneel

Tags

Restaurant Tijd Time River Ijssel View Scheur Bronkhorst Ijssellandschap Gelderland Victoriaans Kunstgalerij Crack Steampunk Artgallery Kunstgemaal Keukengemaal Tijdsscheur Timecrack

Over E. Jaap van Norden

Ik ben een zelfgeleerd schilder van het liefst surrealistische - of imaginaire schilderijen. Deze moeten wel een betekenis hebben gebaseerd op mijn gedachten cq ideëen. Achteraf geleuter over wat een werk zou kunnen betekenen vind ik bullshit. Daarnaast zijn portretten en natuur interessante werkzaamheden.