Miracle

Door Cas Pieksma, 2016

50cm x 45cm x 45cm

Tegenwording kun je van plastic afval de mooiste producten maken, jammer dat het vaak niet duurzaam is en dat het dan in de natuur terecht komt of verbrand wordt. Ik kwam op het spontane idee om van de 26 verschillende petflesjes die ik gevonden had in de natuur of gewoon op straat te herbruiken ( upcycling ) om een opvallende plastic plant in pot te creëer compleet met 6 stuks LED verlichting op zwakstroom. Het idee was inderdaad spontaan maar niet gemakkelijk! Veel kijk plezier.

verkocht

Techniek

Three-dimensional | Beelden | Kunststof

Tags

Art Plant Kunststof Beton Plastic 12 Flessen Afval Recycling Soda 220 Bottle Pvc Led Bottels Petfles Volt Applied Garbage Lampjes Plantenpot Transformator Upcycling

Over Cas Pieksma

Ik ben geboren in 1962 en zo lang ik mij kan heugen ben ik altijd creatief bezig geweest met mijn handen. In mij vrije tijd ben ik beeldend kunstenaar. In de jaren ‘90 heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van pottenbakken en schilderen. Ik heb het uitproberen van nieuwe technieken en vooral het ontmoeten van andere creatievelingen ervaren als een verrijking. Destijds werkte ik in een betonfabriek en heb veel geëxperimenteerd met afval van staal en hout. Ik ben toen steeds meer gaan zien dat het gewoon een kwestie is van doen en ervaren wat de materialen in je handen doet en je laten leiden door intuïtie. Sinds 2013 ben ik weer begonnen met abstract schilderen op het linnendoek en vanaf 2018 met het bewerken van afval en verpakkingsmaterialen en meer fotografie.