Tango

Door Heleen van Nieuwland, 2015

69cm x 45cm x 34cm

De verbondenheid tussen "tegengestelden" die elkaar als in een dans aanvullen. Het yin- yang symbool komt als elkaar aanvullend principe zowel tussen de beelden onderling voor als in elk beeld zelf. Zo heeft elk beeld als grondvlak de vorm van een yin of yang symbool dat zich omkeert naar boven toe. Ook qua kleur komen deze tegenstellingen in de beelden voor.

prijs op aanvraag

Techniek

Three-dimensional | Beelden | Keramiek

Tags

Wit Abstract Rood Geel Zwart Dans Vrouw Man Liefde Symbool Tegenstelling Tango Yang Yin Aantrekking Aantrekkingskracht Aanvulling

Over Heleen van Nieuwland

Sinds haar afstuderen als allround keramiste in 1982 aan de Kunstacademie Den Bosch exposeert Heleen regelmatig bij gerenommeerde galerieën en tijdens internationale kunstbeurzen. Haar werk wordt gekenmerkt door subtiele lyriek en ingetogen aanwezigheid en is vaak een combinatie van de menselijke gestalte met elementen uit de natuur. Zij geeft vorm aan de onzichtbare wereld van emoties, gedachten, dromen, kracht, pijn, verlangen, overgave, vreugde. Soms worden beelden in brons gegoten. Op deze site is een deel van haar werk te zien uit de periode vanaf 1982 tot heden. Dit geeft een indruk van haar ouvre.