Gods and Dogs

Door Joke Albers, 2009

40cm x 30cm x 3cm

Uitvoering Gods and Dogs van het Nederlands Danstheater. De choreografie, Gods and Dogs (NDT2, 2008) was een van de laatste werken die Kylián als huischoreograaf voor ‘zijn’ Nederlands Dans Theater creëerde. Het werd bekroond met de Zwaan voor 'meest indrukwekkende dansproductie'. Kylián onderzoekt in dit stuk de onderliggende motieven die ons ertoe brengen ons te kleden en gedragen zoals we doen. Ons hele leven dragen we kleding als een masker, steeds opnieuw aangepast aan de situatie en de mening van anderen. Wat zit er in de kieren van ons brein wat wérkelijk ons handelen bepaalt, lijkt hij zich af te vragen. Het resultaat is een donker, indringend werk waarin hij vier paren laat schitteren op muziek van Beethoven en Dirk Haubrich. Zijn karakteristieke watervlugge bewegingstaal, vol plotse uithalen en accenten, is ditmaal minder gepolijst, rauwer, maar opnieuw onnavolgbaar inventief.

€325,00

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | on canvas

Tags

Meisje Emotie Dans Vrouw Model Mooi Gekleed Vrolijk Vrouwelijk Actie Kleur Sprong Dansen Evenwicht Ballerina Ballet Harmonie Springen Danseres Verticaal Voorstelling Zich Optreden Vreugde Klassiek

Over Joke Albers

Kenmerkend is de spontaniteit in compositie en sferen met gevoel voor details, coloriet en eigen denkbeeld. Groot gevoel voor intense kleuren waarbij zij met penseel en paletmes harmonieuze streken tot leven brengt.