Naar alle uitgelichte kunstenaars

Lidia Verschoor

In deze rubriek plaatst exto elke maand een interview met een van haar kunstenaars in de rubriek 'Uitgelicht'. Deze keer is het de beurt aan Lidia Verschoor.

Lidia Verschoor aan het werk
Lidia Verschoor aan het werk

Hoe ben je in aanraking gekomen met jouw manier van werken?
Als kind was ik altijd al aan het tekenen, ik vind het heel erg leuk om te doen en ik weet nog goed dat ik de grote kerk die vroeger aan de Ceintuurbaan stond nagetekend heb. Dat soort dingen deed ik graag.

In die tijd dacht je er niet aan om naar de Academie te gaan. Er moest gewerkt worden, dus ging ik werken. Na mijn 30e ben ik naar de vrije Academie gegaan en heb daar Grafiek geleerd. Daarna heb ik nog les gehad van verschillende kunstenaars, zoals iemand die mij een stilleven liet maken van de voorwerpen die ze had opgesteld, met houtskool. Toen het af was moest ik het werk verscheuren en er een collage van maken; toen is het begonnen voor mij, dat gaf mij een andere kijk op kunst.


Wat is het verhaal bij je inzending?
Het werk 'The good life' heeft de 2e prijs gehaald bij de B.A.S. Grafiekprijs; het is een zeefdruk op papier. Het staat voor een escape naar een veilige plek. Jouw huis kan die plek zijn; je maakt je eigen kasteel waar je naar toe kunt vluchten, verwijderd van alle drukte en stress. De kleur roze staat voor een nieuwe start maken en liefde.

The good life - Lidia Verschoor
The good life (oplage 40) — Lidia Verschoor
QUOTE1


Many Thoughts - Lidia Verschoor
Many Thoughts — Lidia Verschoor

Wie of wat inspireert jou in je werk?
Ik bewonderde Anton Heyboer heel erg, vooral zijn etsen! Uiteraard zijn er nog vele andere kunstenaars die mij inspireren b.v. Sjer Jacobs.
Maar eigenlijk zit mijn inspiratie allemaal in mijn hoofd, het is allemaal fantasie. Ik hou er niet van om dingen te gebruiken van een andere kunstenaar, ik ga gewoon beginnen aan een werk en dan zie ik wel wat het wordt.


Welk werk heeft een speciale betekenis voor jou en waarom?
Er is maar één werk wat ik nooit heb willen verkopen en dat is een ets. Ik had geen idee waarom niet, maar ik heb iemand die bij mij op bezoek was, zei me dat hij dat wel snapte, want het was mijn levenslijn! Helemaal goed toch?

Feeling Happy Ets - Lidia Verschoor
Feeling Happy Ets — Lidia Verschoor


Ahead forward - Lidia Verschoor
Ahead forward — Lidia Verschoor

Hoe zou je je techniek omschrijven?
Mijn techniek is een allegaartje van alles en nog wat, ik gebruik het liefst van alles door elkaar. Ik ben gek op nieuwe technieken.

In mijn werk ben ik mijzelf

Wat betekent kunst voor jou?
Kunst betekent voor mij alles; het is mijn leven, mijn manier van uiten op doek of papier. In mijn werk ben ik mijzelf!

Birdlife - Lidia Verschoor
Birdlife — Lidia Verschoor