Naar alle uitgelichte kunstenaars

Jeannine Indewey Gerlings

In deze rubriek plaatst exto elke maand een interview met een van haar kunstenaars in de rubriek 'Uitgelicht'. Deze keer is het de beurt aan Jeannine Indewey Gerlings.

Jeannine Indewey Gerlings
Jeannine Indewey Gerlings

Hoe ben je in aanraking gekomen met jouw manier van werken?
Mijn manier van werken komt vanuit mijn Ziel. Ik wil en kan mijn werk alleen maken uit inspiratie en niet als iets moet. Ieder beeld van mij heeft zijn verhaal. Zo ben ik begonnen houtsnijwerk, toen ik mijzelf te veel gesneden had heb ik besloten om met klei te gaan werken. Doordat ik exposeerde met mijn beelden kreeg ik de vraag om een borstbeeld te maken voor iemand. Dit vond ik leuk en daarna ben ik mijzelf daarin gaan ontwikkelen. Hierdoor heb ik opdrachten gekregen om honden te maken.


Bailey - Jeannine Indewey Gerlings
Bailey — Jeannine Indewey Gerlings

Wat is het verhaal bij je inzending?
Het verhaal achter Bailey is het volgende. Omdat mijn eigen Jack Russel Bindi twee jaar geleden was overleden, heb ik haar beeld, tevens urn, op Facebook gezet en hierop reageerden heel veel mensen o.a. de eigenaars van Bailey. Bailey was onverwacht overleden en zij wilden graag een beeld van Bailey hebben. De opdrachtgevers zijn zeer tevreden.


TITEL - Jeannine Indewey Gerlings
Mijn Opa Riemvis, 1993; keramiek, 22cm x 17cm x 17cm — Jeannine Indewey Gerlings
Gemaakt met 1 enkele foto als voorbeeld

Wie of wat inspireert jou in je werk?
De inspiratie in mijn werk vind ik in mensen, dieren, het leven, de wereld, maar vooral in de ogen die ik om mij heen zie. Ook heb ik een gave om een beeld te kunnen maken voor mensen om hun verdriet te verzachten.

Ik hou pas op als ik helemaal tevreden ben

Welk werk heeft een speciale betekenis voor jou en waarom?
Dit is het beeld van mijn Baby Dennisje. Je werd verwacht en gewenst. Na een dag ben je weggenomen. Met heel veel verdriet liet je mij achter. Toch ben ik en moest ik verder gaan met mijn leven. Daarom heb ik dit beeld van je gemaakt. Ik heb geen foto’s van je, alleen mijn herinnering.

Baby Dennisje - Jeannine Indewey Gerlings
Baby Dennisje, 1996; keramiek, 25cm x 32cm x 15cm — Jeannine Indewey Gerlings

Hoe zou je je techniek omschrijven?
Ik heb geen vaste techniek. Het komt vanuit mijn ziel. Ik begin met een stuk klei en ik hou pas op als ik helemaal tevreden ben.

Levensweg - Jeannine Indewey Gerlings
Levensweg — Jeannine Indewey Gerlings
Janice - Jeannine Indewey Gerlings
Janice, 2002; keramiek, 30cm x 30cm x 30cm — Jeannine Indewey Gerlings


Wat betekent kunst voor jou?
Kunst is mijn passie. Ieder beeld weerspiegeld een gebeurtenis of een emotie. Verdriet, verlies, angst en oneindig veel liefde voor iemand. Ook heb ik beelden gemaakt met en enorme vechtlust. Dieren spelen ook een grote rol in mijn kunstwerken.


Tjibbe - Jeannine Indewey Gerlings
Tjibbe, 2019; keramiek, 39cm x 30cm x 15cm — Jeannine Indewey Gerlings
Wolven echtpaar - Jeannine Indewey Gerlings
Wolven echtpaar, 2006; keramiek, 30cm x 30cm x 24cm — Jeannine Indewey Gerlings