Naar kunstnieuws

Museum Maassluis pakt het estafettestokje op in de World Art Games Nederland

Museum Maassluis
World Art Games Nederland vindt plaats in Museum Maassluis

Museum Maassluis geeft Nederlandse en Caribische kunstenaars de gelegenheid om met de World Art Games Nederland te exposeren! Meer dan 20 deelnemende kunstenaars hebben kunstwerken gemaakt speciaal voor deze tentoonstelling. Zij hebben hiervoor Maassluis als onderwerp genomen waardoor er diverse kunstwerken een maritiem onderwerp hebben of een relatie met water. Denk aan de sleepvaart, de haven, de sluizen, visserij en de zee! De werken zijn in veel verschillende kunstdisciplines vervaardigd, schilderen, beeldhouwen, fotografie, textielkunst, glaskunst, papierkunst, literatuur, muziek en performance.

Drie dichters - Eugenie Herlaar, Samuel Dumfries en Andries de Haan – hebben een gedicht geschreven speciaal voor deze tentoonstelling. Het kan dan ook niet anders dat de titels van deze gedichten; “Land aan zee,” “Maassluis” en “Weka m’kono (Hand in Hand)” goed aansluiten bij het onderwerp van de tentoonstelling. Een aantal kunstenaars hebben zich laten inspireren door een van de gedichten en hierbij een kunstwerk gemaakt. De dichters zijn door Museum Maassluis uitgenodigd om tijdens de opening van de tentoonstelling hun gedichten voor te dragen. Samuel Dumfries laat zich tijdens het voordragen begeleiden door djembé en dans.

Ook is er een speciaal project voor kinderen wereldwijd opgezet door World Art Games. Ook het Lentiz uit Maassluis doet hieraan mee. Kinderen van over de hele wereld maken tekeningen binnen het thema “Reis”, en deze tekeningen reizen dan ook van land naar land om tentoongesteld te worden. Het doel van dit project is om kinderen kennis te laten maken met kunst, en tolerantie en acceptatie te krijgen voor de diversiteit en verschillen binnen culturen.

Alles bij elkaar is het een fantastische mogelijkheid om een start te maken met het verder professionaliseren van de World Art Games Nederland (WAG NL). Deze bijzondere tentoonstelling is te zien in Museum Maassluis van 13 juli a.s. tot en met 13 oktober 2019.