Hotel in de bossen 1, Badkuip met stoel

Door Maaike Nijlunsing, 2021

14cm x 10cm

In de bossen bij Laag Soeren staat de vervallen huls van een hotel. Veel is er niet van over. Sporen, muren, ingestorte trapopgangen...  een badkuip met een stoel er in. Acryl op gerecycled pallethout, in de achterkant is een inkeping aangebracht, om hem op te kunnen hangen.

€80,00

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acrylic | Op paneel

Tags

Rood Klein Hout Stoel Paneel Kunst Painting Acrylverf Red Architectuur Verval Gebouw Schildering Hotel Miniatuur Small Recycling Wood Bouwval Panel Artwork Bath Chair Decay Badkuip

Over Maaike Nijlunsing

Maaike Nijlunsing schildert veelal gebouwen, waar het verval haar intrede heeft gedaan. Ze heeft een grote voorliefde voor industrieel erfgoed en slooppanden. Oude fabrieken, maar ook leegstaande flatgebouwen of woonwijken in afwachting van afbraak. In de schilderijen staat gelaagdheid centraal, in samenhang met het zoeken naar de suggestie van diepte in het platte vlak van het canvas. Maaike studeerde in het jaar 2000 af aan de Academie Minerva in Groningen. Daarna specialiseerde zij zich in het schilderen aan de DAI in Enschede en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maaike woont en werkt in het Groningse Noordbroek.