Interieur met stoel

Door Maaike Nijlunsing, 2020

24cm x 19cm

In hetzelfde gebouw als de wasbak stond in een gang op de begane grond deze stoel. Ietwat verbogen en haveloos, maar wellicht recent nog gebruikt om even voor de openslaande deuren in het zonnetje te zitten. Acrylschildering op gerecycled hout, in de achterkant is een inkeping aangebracht, om hem te kunnen ophangen.

prijs op aanvraag

Techniek

Two-dimensional | Painting | Acryl | on panel

Tags

Geel Yellow Stoel Paneel Kunst Acrylverf Zonnig Gang Vervallen Recycling Panel Chair Decay Sunny Acrylicpaint Germany Deutschland Kunstwerkje Derelict Hallway Afvalhout Contemporaryart Brandenburg Architectuurkunst Smallartwork

Over Maaike Nijlunsing

Maaike Nijlunsing schildert veelal gebouwen, waar het verval haar intrede heeft gedaan. Ze heeft een grote voorliefde voor industrieel erfgoed en slooppanden. Oude fabrieken, maar ook leegstaande flatgebouwen of woonwijken in afwachting van afbraak. In de schilderijen staat gelaagdheid centraal, in samenhang met het zoeken naar de suggestie van diepte in het platte vlak van het canvas. Maaike studeerde in het jaar 2000 af aan de Academie Minerva in Groningen. Daarna specialiseerde zij zich in het schilderen aan de DAI in Enschede en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maaike woont en werkt in het Groningse Noordbroek.