Onderweg naar de horizon 2

Door Maaike Nijlunsing, 2020

24cm x 35cm

De Corona- epidemie.... Het is alsof je in een auto zit, als bijrijder. Je rijdt naar de horizon, maar waar ben je precies? Wat is je bestemming? Er is een snelweg, daar rij je op. Voorwaarts in je cocon. Er is verder niemand op de weg. Je kan niet terug, alleen maar vooruit. Je gaat straks onder de viaduct door, naar de horizon. Waar kom je terecht? 

€250,00

Techniek

Tweedimensionaal | Painting | Acryl | on canvas

Tags

Schilderij Blauw Groen Art Blue Painting Green Snelweg Auto Car Horizon Reizen Kunstwerk Travel Onderweg Autoweg Viaduct Driving Acrylicpaint Freeway

Over Maaike Nijlunsing

Maaike Nijlunsing schildert veelal gebouwen, waar het verval haar intrede heeft gedaan. Ze heeft een grote voorliefde voor industrieel erfgoed en slooppanden. Oude fabrieken, maar ook leegstaande flatgebouwen of woonwijken in afwachting van afbraak. In de schilderijen staat gelaagdheid centraal, in samenhang met het zoeken naar de suggestie van diepte in het platte vlak van het canvas. Maaike studeerde in het jaar 2000 af aan de Academie Minerva in Groningen. Daarna specialiseerde zij zich in het schilderen aan de DAI in Enschede en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maaike woont en werkt in het Groningse Noordbroek.