Onderweg naar de horizon

Door Maaike Nijlunsing, 2020

30cm x 30cm

Het jaar van de Corona- epidemie.... Het is alsof je in een auto zit, als bijrijder. Je rijdt naar de horizon, maar waar ben je precies? Wat is je bestemming? Op de borden kun je het niet zien.  Er is een snelweg, daar rij je op. Voorwaarts in je cocon, afgesloten van de andere mensen. Er is verder niemand op de weg. Je kan niet terug, alleen maar vooruit. Waar kom je terecht? 

prijs op aanvraag

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acrylic | Op doek

Tags

Schilderij Figuratief Blauw Blue Painting Acrylverf Acrylic Snelweg Auto Weg Reizen Kunstwerk Verkeer Traffic Travel Onderweg Artwork Autoweg Bestemming Destination Freeway

Over Maaike Nijlunsing

Maaike Nijlunsing schildert veelal gebouwen, waar het verval haar intrede heeft gedaan. Ze heeft een grote voorliefde voor industrieel erfgoed en slooppanden. Oude fabrieken, maar ook leegstaande flatgebouwen of woonwijken in afwachting van afbraak. In de schilderijen staat gelaagdheid centraal, in samenhang met het zoeken naar de suggestie van diepte in het platte vlak van het canvas. Maaike studeerde in het jaar 2000 af aan de Academie Minerva in Groningen. Daarna specialiseerde zij zich in het schilderen aan de DAI in Enschede en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maaike woont en werkt in het Groningse Noordbroek.