Devotie 2.0

Door Van Lieshout VI, 2020

25cm x 25cm

Gemaakt ter ere van het 25-jarig jubileum van het Mondriaanhuis, waarbij 25 leden van landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh uitgenodigd werden om speciaal voor de expositie 25x25x25 een werk van 25 x 25 cm te maken. Ik werd getroffen door het kleurgebruik van Mondriaans ‘Devotie’. Ik heb in mijn werk dezelfde kleuren als uitgangspunt genomen, met een knipoog naar het pointilisme/luminisme. Ook het onderwerp, een meisje dat en profil is afgebeeld, is hetzelfde. Maar de bloem heb ik vervangen door een kwal en de devote onschuld van het Mon­driaan-meisje heb ik proberen te vertalen naar het kind van nu: minder onbevangen en geboeid door een aardse wereld vol mysterie. Fotografie bewerkt, afdruk op Fujicolor Crystal Archive Professional Paper Maxima 220 grs papier verlijmd tussen museumglas en dibond | oplage 10.

prijs op aanvraag

Techniek

Tweedimensionaal | Photography | Digitaal bewerkt

Tags

Schilderij Foto Surreeel Meisje Abstract Modern Rood Blauw Expressief Figuratie Expressie Fotografie Onschuld Museum Bewerkt Nieuw Amersfoort Manipulatie Mondrian Pointillisme Mondriaan Fotobewerking 20 Dibond 25

Over Van Lieshout VI

Verwondering, natuur, tijd en vergankelijkheid zijn terugkerende thema's in mijn werk. In de beelden die ik maak, gaan esthetiek en verontrusting vaak hand in hand. Ik werk met oude en nieuwe materialen en technieken, dus mijn kunst is een mix van beide werelden, aangezien ik zelf half virtueel en half echt besta.