Avond: de rode boom 2.0

Door Van Lieshout VI, 2020

25cm x 25cm

Gemaakt ter ere van het 25-jarig jubileum van het Mondriaanhuis, waarbij 25 leden van landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh uitgenodigd werden om speciaal voor de expositie 25x25x25 een werk van 25 x 25 cm te maken. Ik heb bij 'De Rode boom'  het onderwerp en de compositie van Mon­driaan als uitgangspunt genomen en daar mijn eigen, moderne invulling aan gegeven. Voor deze jubileumexpo maakte ik twee werken, waarbij ik uiteindelijk gekozen heb om 'Devotie II' in te leveren. --- Fotografie bewerkt, afdruk op Fujicolor Crystal Archive DPII Pearl, verlijmd tussen acylglas en dibond 1/10.  

€300,00

Techniek

Tweedimensionaal | Fotografie | Digitaal bewerkt

Tags

Schilderij Foto Abstract Modern Blauw Acryl Expressief Figuratie Expressie Rode Fotografie Grillig Museum Abstractie Bewerkt Oud Boom Abstraheren Nieuw Amersfoort Manipulatie Mondrian Mondriaan Fotobewerking 20

Over Van Lieshout VI

Verwondering, natuur, tijd en vergankelijkheid zijn terugkerende thema's in mijn werk. In de beelden die ik maak, gaan esthetiek en verontrusting vaak hand in hand. Ik werk met oude en nieuwe materialen en technieken, dus mijn kunst is een mix van beide werelden, aangezien ik zelf half virtueel en half echt besta.