Seas of Heaven - birth

Door Van Lieshout VI, 2020

28cm x 14cm x 14cm

Bekijk 'Seas of Heaven' beter op mijn site vlvi.nl   In 'Seas of heaven' (Hemelse Zeeën) heb ik geprobeerd om mijn dystopische visie op de toekomst vast te leggen in een enigszins verontrustend droomlandschap: op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand, maar als je verder kijkt, zie je embryo’s die in een schelp groeien, en de man en vrouw die op het punt staan de liefde te bedrijven zijn niet ingelogd. In de taferelen zitten dus referenties naar een wereld in transformatie, waarbij natuurlijkheid terrein verliest. Ik heb mijn werk onder water gezet: terwijl water het begin is van al het leven, ziet ‘Seas of Heaven’ eruit alsof het ondergedompeld is, in een vat met formaldehyde.    Het doel van het werk is om te spelen met het onbehagen van de kijker, en het wellicht om te zetten in een gevoel van nieuwsgierigheid.

prijs op aanvraag

Techniek

Ruimtelijk | Beelden | Kunststof

Tags

Naakt Digitaal Water 3d Liefde Mens Love Roze Aarde Kleur Sex Leven Planten Verbonden Human Voortplanting Toekomst Visie Stekker Verdrinken Navelstreng Humanity Mensheid Voortplanten 3dpen

Over Van Lieshout VI

Verwondering, natuur, tijd en vergankelijkheid zijn terugkerende thema's in mijn werk. In de beelden die ik maak, gaan esthetiek en verontrusting vaak hand in hand. Ik werk met oude en nieuwe materialen en technieken, dus mijn kunst is een mix van beide werelden, aangezien ik zelf half virtueel en half echt besta.