Als water ben ik uitgegoten.

Door Antoinette Donkers- Dekker, 2020

60cm x 153cm x 95cm

Dit beeld heb ik gemaakt bij Psalm 22: 15: "Als water ben ik uitgegoten, mijn gebeente valt uiteen, mijn hart is als was, het smelt in mijn lijf." De mensfiguur die zich "als water uitgegoten"voelt, is gestruikeld over een soort rots en ligt hierover heen. De armen vloeien uit in waterstromen. De figuur ligt op een glasplaat waardoor er een spiegelbeeld ontstaat. In alle diepe eenzaamheid, is deze mens niet alleen. Er is een tegenover, een spiegelbeeld, het is maar met welke blik je kijkt. Ook de transparante letters rondom in de sokkel aangebracht, geven lichtheid aan de zware tekst. En brengen daarmee ook licht aan deze mens die zich aan zijn lot voelt overgelaten. De sokkel is gefinancierd door de Vermeulen Brauckman Stichting en door giften van particulieren.

prijs op aanvraag

Techniek

Ruimtelijk | Beelden | Mixed Media

Tags

Glas Water Licht Beeld Kunst Mens Donker Eenzaam Kerk Eenzaamheid Keramiek Verloren Staal Bijbel Bijbels Religieuze Kerkelijk Veertigdagentijd Psalm Kerkelijke

Over Antoinette Donkers- Dekker

Beelden in keramiek, hout, brons, steen en staal. Tekeningen en objecten. Mijn vrije werk gaat over emoties, over geboorte, leven en dood. Ik toon de mens die overblijft wanneer alle maskers afgelegd worden. In opdracht maak ik grafmonumenten en herinneringsbeelden, portretten, relatiegeschenken en schalen. Verder bied ik Persoonlijke Coaching, Cursussen in atelier en Bedrijfsuitjes.