Pica's blauwe droom I

Door Michiel Wolberink, 2019

17cm x 21cm

In verschillende culturen staat de vogel symbool voor transcendentie. Zo ook deze ekster (Pica pica): een geest bevrijd van lichaam op transcendente reis tussen werelden. Met haar zwart-witte verenkleed verenigt ze twee tegengestelde uitersten die zonder elkaar niet kunnen bestaan. Blauwe kleurvlakken werden in gotische en Byzantijnse kunst gebruikt om de sacrale ruimte uit te beelden en geven 'Pica's blauwe droom' een icoonachtig karakter. De heilige Oda, beschermheilige voor blinden en slechtzienden, wordt vaak met een ekster afgebeeld. Gouache (gevernist) op berkentriplex.

prijs op aanvraag

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Gouache / Plakkaatverf

Tags

Blauw Vogel Spiritueel Natuur Droom Vliegen Vlucht Reis Sterren Icoon Heilige Ekster Venray Magpie Transcendentie Pica Transcendent Transcendente Oda

Over Michiel Wolberink

Michiel Wolberink, in 1976 geboren te Winterswijk, woonachtig in Nijmegen. De natuur vormt de belangrijkste inspiratie voor mijn beeldend werk. Soms laat ik me ook inspireren door de cultuur, bijvoorbeeld de kunst zelf, muziek of filosofie. Daarnaast speelt het plezier in het experimentele spel met materialen en technieken en het creatieve proces zelf een grote rol.