Steenloze Grafsteen

Door Nico Palar, 2017

120cm x 80cm x 80cm

Aan alles - dus ook aan mij - komt een eind! Zo ook de glazen tafel waarvan ik de poten voor dit werkstuk heb gebruikt. Of zoals een  gedicht - waarvan de maker mij onbekend is - het beschrijft: ...omdat wij gemaakt  zijn van tijd, En alleen kunnen vervallen, Uiteenvallen, zoals het glas, In scherven, nooit terug Via de muziek (Der Kleine Roßengarten - Ausgabe für Akkordeon) kwam ik in aanraking met Hermann Löns en met zijn gedicht Abendsprache. De plant met wortels en bladeren hergebruiken mijzelf in die eindeloze voedselketen. Mijn handtekening is gemaakt van mijn lievelingsklanken. Maar dit werkstuk biedt de mogelijkheid je eigen klanken te kiezen.     

niet te koop

Techniek

Ruimtelijk | Installaties

Tags

Glas Gedicht Dood Muziek Sterven Scherven Uiteenvallen Klank Gedenken Recyclen Zandstralen Hermann Voedselketen Glas-in-lood Löns

Over Nico Palar

Gedurende de laatste jaren van mijn onderwijsloopbaan ben ik in aanraking gekomen met glas-in-lood. Ik ben op zoek gegaan naar mijn plekje in de lange traditie van glas-in-lood, tiffany, brandschilderen, zandstralen enz.. Sinds 2004 doe ik dat vanuit Vriescheloo. Steeds op zoek naar naar mijn manier om glas-vertellingen te maken.