Veer

Door Vania Pentcheva, 2018

140cm x 180cm x 5cm

Nadat ik er achter kwam dat ik dit doek niet in mijn atelier zou kunnen krijgen, heb heel lang voor dit grote doek gestaan en heb ik gewacht op lekker warm, droog weer zodat ik buiten kon gaan schilderen. Natuurlijk was het een hele prettige dag om buiten te zijn, volop licht met het frisse lente gevoel. Gezien de grote van het doek wou ik de kleurcombinatie subtiel, licht en pastel houden. Ik was meer geïnteresseerd in de variatie van texturen en lagen. Ik had nog geen naam voor dit schilderij in gedachten en opeens lande er een veer op mijn doek, recht in het midden van een net geschilderd deel, recht in het midden van de natte verf. De eerste reactie was, "snel dat ding moet er nu af", maar toen keek ik er even goed naar, stapte even verder weg en dacht, "Perfect" en dat was dat. Ik ben door gegaan met het schilderen en zo is de naam "Veer" ontstaan.  

prijs op aanvraag

Techniek

Two-dimensional | Painting | Acrylic | Op doek

Tags

Wit Abstract Grijs Modern Blauw Oker Paars Bruin Blue Painting Groot White Structuur Zacht Magenta Soft Large Contemporary Grey Extra Ochre Pastel-colours

Over Vania Pentcheva

Mijn abstracte werk is een weerspiegeling van observaties en emoties die tot uitdrukking komen in kleuren, vormen en composities.