object 4258

Door Petrus Griepink, 2014

20cm x 12cm x 16cm

object 4258. Merendeel van mijn werk is met de hand opgebouwd uit tientallen laagjes porseleinklei die ik van te voren heb ingekleurd met hittebestendige keramische kleurstoffen die op 1250/1290 graden worden meegebakken.

€65,00

Techniek

Ruimtelijk | Beelden | Keramiek

Tags

Hand Van Op Werk Met Die De Ik Worden Is Mijn Uit Te Opgebouwd Voren Ingekleurd Heb Graden Keramische Laagjes Porseleinklei Merendeel Tientallen Hittebestendige Kleurstoffen

Over Petrus Griepink

PORSELEIN De discipline waar ik indertijd voor heb gekozen komt mede door zijn moeilijkheidsgraad weinig voor en kom je dan ook zelden tegen. Merendeel van mijn werk is met de hand opgebouwd uit tientallen laagjes porseleinklei die ik van te voren heb ingekleurd met hittebestendige keramische kleurstoffen die op 1250/1290 graden worden meegebakken. Voor al wie enige ervaring heeft opgedaan met keramiek, weet dat porselein een bijna mythische aantrekkingskracht heeft. De zuiverheid van het materiaal, de mogelijkheden om flinterdun en uitdagend te werken spreken tot de verbeelding. Hoe dan ook blijft het werken met porselein een niet eenvoudige klus. De materie heeft zijn eigen wetmatigheden en vraagt naast materiaalkennis en technische vaardigheid ook een gezonde portie creativiteit.