Mijn geld terug!

Door Ton van der Linden, 2013

50cm x 60cm

Crisis. Deze bankier heeft zijn vingers bezoedeld aan mijn hypotheek. Zoals dat bij zovelen gebeurd is. Maar nu heb ik hem, op heterdaad betrapt- en hij blijft daar zitten tot ie heetf terugbetaald!   Dit schilderij werd geschilderd tijdens de "Koemarkt tot Kunstmarkt" te Purmerend, Augustus 2013.

€175,00

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | Op doek

Tags

Surrealistisch Management Illustratie Absurdisme Economie Illustration Business Banker Economy Bankier Hypotheek Mortgage

Over Ton van der Linden

Figuratief, realistisch en soms een vleugje cartoonesk kenmerken het werk van Ton van der Linden, geboren in 1956 te Amsterdam. Na een periode van cartoons gepubliceerd in regionale dagbladen is Ton (autodidact) omstreeks 1990 voor zichzelf gaan schilderen in diverse technieken (potlood, aquarel, pastel, acryl, olieverf en muurschilderingen waarvan vele ook in opdracht). De verwondering over de maatschappij, waarin egocentrisme en consumeren hand in hand gaan met geestelijke en morele vervlakking, is vooral terug te vinden in zijn latere vrije werk. Maar ook de schoonheid van de natuur krijgt een plaatsje. Bronzen en keramieke sculpturen zijn de laatste loot aan de stam. Deze site toont een (niet compleet) overzicht van Ton’s vrije werk door de jaren heen.