De neushoorn

Door Cas Pieksma, 2017

30cm x 40cm

De nog 5 van 165 soorten bedreigde neushoorns in Afrika en Azië worden met vrachtwagens verhuisd naar gebieden waar ze veilig zijn voor stropers of waar meer ruimte en voedsel is om zich weer te kunnen vermenigvuldigen voordat het te laat is..

€25,00

Techniek

Tweedimensionaal | Photography | Digitaal onbewerkt

Tags

Dieren Afrika Speelgoed Little Photography Kinder Toys Toy Neushoorn Rhino Cars Duurzaam L Buddy Bedreigde Endangered Rhinos

Over Cas Pieksma

Ik ben geboren in 1962 en zo lang ik mij kan heugen ben ik altijd creatief bezig geweest met mijn handen. In mij vrije tijd ben ik beeldend kunstenaar. In de jaren ‘90 heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van pottenbakken en schilderen. Ik heb het uitproberen van nieuwe technieken en vooral het ontmoeten van andere creatievelingen ervaren als een verrijking. Destijds werkte ik in een betonfabriek en heb veel geëxperimenteerd met afval van staal en hout. Ik ben toen steeds meer gaan zien dat het gewoon een kwestie is van doen en ervaren wat de materialen in je handen doen en je laten leiden door intuïtie. Sinds 2013 ben ik weer begonnen met abstract schilderen op het linnendoek en met het bewerken van afval, alledaagse materialen en meer en meer fotografie.