Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
 Zaterdag 1 mei start de expositie ‘Droomwereld” bij Galerie 

Berichten: 1
Bijlage:
Opmerkingen bij bestand: Shimon Kamada: 'Repeated Dream'
Repeated Dream, Shimon Kamada.jpg
Repeated Dream, Shimon Kamada.jpg [ 5.6 MiB | 24688 keer bekeken ]

Deze duo-expositie omvat schilderijen en sculpturen. De kunstenaars brengen met hun werk de kijker in verwarring. We zien figuratieve afbeeldingen van voorwerpen die geen relatie met elkaar lijken te hebben. Daarnaast zien we in de werken ook symbolen en patronen die we denken te herkennen. Als toeschouwer krijg je het gevoel een vreemde droomwereld te zijn binnengestapt. We worden geprikkeld om beter te kijken. Op surrealistische wijze tonen de kunstenaars de schoonheid van ons dagelijks leven. En willen zij ons verder laten kijken dan wat zich aan de oppervlakte bevindt.

Exposanten:
Shimon Kamada (1997) laat in zijn werk beeldspraak zien, vertelt een verhaal en toont waanvoorstellingen. De surrealistische benadering geeft een gevoel van mysterie en ambiguïteit, wat de nieuwsgierigheid en verbeelding van de kijker prikkelt.
Kamada heeft een interesse in het vastleggen van wat hij beschrijft als een fantasie in de realiteit. Door meerdere figuratieve afbeeldingen te combineren die geen verband houden met elkaar, gelooft hij dat zijn fictieve verhalen de kans krijgen om kijkers een gevoel van nostalgie te geven.

Krijn Kroes (1994) onderzoekt in zijn schilderijen en sculpturen het schemergebied tussen werkelijkheid, het sacrale en het imaginaire. Dit doormiddel van herkenbare symbolen en ritmische patronen en in abstracte en organische vormen en kleuren. Aan veel van Kroes’ werk ligt een fascinatie voor de werking van het licht ten grondslag. Dag en nacht, licht en donker zijn bijzonder gevoelsbepalend voor ons als mens. Hij laat zich inspireren door de natuur en met name door planten.

Ontmoet de kunstenaars!
Zondag 2 mei tussen 12.00 en 17.00 uur zijn de twee kunstenaars aanwezig in de galerie en kunnen zij meer vertellen over hun werk.
Reserveer een tijdslot om de expositie te bekijken en de kunstenaars te ontmoeten via mail.ons@galeriepouloeuff.nl

Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 1 mei tot en met 27 juni in Galerie Pouloeuff.
Openingstijden: vr & za van 11.00 – 17.00 en zo van 12.00 – 17.00 uur.
Houd onze website in de gaten voor de voorschriften aangaande het coronavirus


GALERIE POULOEUFF IS EEN BROEDPLAATS VOOR JONG, ARTISTIEK TALENT EN OPEREERT ZONDER COMMERCIEEL DOEL.


Bericht: #1
17 apr 2021 12:08
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastZoek naar:
Powered by phpBB