Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
 Interview Nicole Janss 
Avatar gebruiker

Berichten: 3295
naam: Nicole Janss
Woonplaats: Oosterbeek
Opleiding: VWO, modeacademie
Discipline: schilderen
Site: http://www.nicolejanssen.exto.nl

Bijlage:
nicole.jpg
nicole.jpg [ 117.79 KiB | 1714 keer bekeken ]


Nadat Nicole (officieel Janssen maar als kunstenaar werkzaam onder de naam Janss) de bij haar opleiding aan de modeacademie horende stage in Parijs had afgerond, besloot zij zich volledig te richten op de schilderkunst. Ze haalt haar inspiratie overal vandaan; leeft en kijkt met schildersogen, ook wel beeld-denken genoemd.

Dat deze manier van kijken niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is als voor haar weet ze. “denk maar eens aan een rij auto’s” zegt ze, “daar waar ik drie rode en een groene zie, noemen anderen de merken op.”
Een bepaalde werkwijze heeft zij niet. “Gelukkig” zegt ze zelf “want stel je voor dat het mijn creativiteit zou beperken.”

Het is moeilijk kiezen voor Nicole wanneer er gevraagd wordt welk werk er een speciale plek voor haar inneemt . Zij beschouwt ze allemaal als “haar kindjes”. Om er toch één te noemen haalt zij “My Own World in Blue” aan, omdat dit schilderij haar een heel goed gevoel geeft.

Afbeelding

Maar echt helemaal tevreden met je werk ben je als kunstenaar eigenlijk nooit, voegt zij toe, want er altijd kan iets meer of beter. “Eigenlijk wel frustrerend”, merkt Nicole op.

Als fulltime kunstenaar schildert Nicole naast haar vrije werk ook in opdracht. Bedrijven die iets anders willen dan een foto van hun gebouw kiezen dan bijvoorbeeld voor een impressionistisch werk. Ook particulieren die hun woning vastgelegd willen hebben op doek of mensen die een vakantieplek of gevoel in hun hoofd hebben en dat graag vertolkt zien in een schilderij kunnen bij haar terecht.

Wanneer een klant Nicole zo’n opdracht geeft voor bijvoorbeeld een gebouw, verdiept zij zich daar helemaal in. De architectuur krijgt aandacht, anders is het haast niet mogelijk om te schilderen. Maar puur architectonisch werk zul je van haar niet zien het blijft een  impressionistische weergave. Ook haar site toont voornamelijk het vrije impressionistische werk.

Meestal werkt Nicole dan in olieverf op doek maar gezien haar ervaring in de schilderkunst, ze schildert tenslotte al lang, is er veel mogelijk voor wat betreft stijl en materiaal. Bv. wat betreft de onderlaag heeft elk schilderij heeft zo zijn eigen ondergrond nodig. Dit verschilt dus van schilderij tot schilderij. “Op een ‘kaal’ doek kan ik niet werken, dus er is altijd ondergrond nodig” zegt Nicole daarover, “in welke vorm dan ook.”
Haar werk wordt verkocht in ‘Galerie De Schildercamer’ (Amsterdam), ‘Galerie Pot interieur’ ( Axel ) en in ‘Galerie Sonjart ‘ (Rapperswil , Zwitserland). Daarnaast regelt zij zelf exposities. De laatste grote expositie was in ‘Restaurant Kleyn Hartensteyn’ in Oosterbeek, waar de opening werd verzorgd door Emile Ratelband, die daarbij ook een werk van Nicole voor een goed doel veilde, hetgeen een grandioos succes was. Binnenkort is zij één van de exposanten van de kunstroute in Renkum (5 & 6 juni 2010)

Afbeelding

Nicole is bij exto gekomen via internet. De site is overzichtelijk en eenvoudig en makkelijk zelf bij te houden vindt ze. Daarnaast heeft zij nog een eigen site. Beiden worden gebruikt. Het forum is nog niet bezocht.

Heb je zelf nog een vraag voor Nicole? Stel deze hier!

Rian van Nieuwkerk


Bericht: #1
28 apr 2010 13:32
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastZoek naar:
Powered by phpBB