Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
 Interview met Joke Klootwijk 
Avatar gebruiker

Berichten: 1894
Naam: Joke Klootwijk,
Woonplaats: Middelburg
Opleiding: autodidact, workshops gevolgd in binnen en buitenland bij schilders die ik bewonder, zoals Alvaro Castagnet, Dorry v.d. Winkel en René Jansen.
Discipline: vanaf 1992 aquarel en tegenwoordig ook olieverf.
Site: http://www.jokeklootwijk.exto.nl/
Bijlage:
joke.JPG
joke.JPG [ 29.95 KiB | 2951 keer bekeken ]
Joke werkt meestal aan de hand van thema’s en vindt haar inspiratie in dagelijkse dingen, vooral in lichtval en spiegeling. De nat-in-nat techniek in aquarel is favoriet om een speciale sfeer te scheppen.
Wanneer ik aan haar vraag waarom dat zo is en waarom ze juist die sfeer zoekt, zegt zij: “De sfeer is een soort mysterieuze sfeer, zodat niet alles geschilderd en verteld wordt, realistisch geschilderd met nog genoeg abstractie om invulling aan de verbeelding van de kijker over te laten. En ik zoek dit om het interessant te houden voor mij zelf maar ook voor de beschouwer."
Low Tide
Bijlage:
low-tide.jpg
low-tide.jpg [ 26.87 KiB | 2951 keer bekeken ]
Het werk genaamd ‘Spiegeling’ neemt een speciale plek voor haar in omdat dit het eerste grote werk is dat zij bijna helemaal in die techniek geschilderd heeft.
Spiegeling
Bijlage:
spiegeling.jpg
spiegeling.jpg [ 29.35 KiB | 2951 keer bekeken ]
Het heeft een grote invloed op haar schildertechniek gehad, omdat door dit werk in een klap duidelijk is hoe de techniek nu eigenlijk werkt. De inspiratie van lichtval en spiegeling, is ook haar drijfveer om om zoveel mogelijk onderwerpen aan te pakken, ook de moeilijke.
Fruitkistje
Bijlage:
fruitkistje.jpg
fruitkistje.jpg [ 25.55 KiB | 2951 keer bekeken ]
Joke is fulltime kunstenaar en heeft geen andere werkzaamheden. Slechts op verzoek kan er voor een select gezelschap in haar eigen atelier een workshop gevolgd worden en soms geeft zij (op aanvraag) op locatie een kortdurende cursus voor max. 10 personen. Maar ze schrijft wel on-line workshops olieverf schilderen en pastel schilderen, die via haar websites als PDF te downloaden zijn voor een symbolisch bedrag.
Fuchsia’s
Bijlage:
fuchsias.jpg
fuchsias.jpg [ 31.25 KiB | 2951 keer bekeken ]
Markten heeft ze wel in het begin van haar carrière gedaan maar nu al een jaar of tien niet meer.
Galerie en Kunstuitleen Barendrecht, vertegenwoordigde haar geruime tijd maar door opheffing is zij nu op zoek naar een nieuwe Galerie voor haar werk.
Daarnaast is Joke oprichter en initiatiefnemer van de Zeeuwse Aquarellisten o.a. om aansluiting te zoeken bij andere aquarellisten in Zeeland. Ook is zij lid van de groep Kunstenaars van Zeeland(exto) als je van een lidmaatschap kunt spreken.

Als lid van de Zomerbuitenschilders Middelburg schildert zij van mei t/m september eenmaal per week “plein air” in en rond Middelburg met een vaste groep schilders.
En van september tot juni is Joke een keer per week te vinden op de Kunsteducatie te Vlissingen, waar zij de life portret- en modelklas bezoekt en waar ze samen met haar mede studenten ook onderwezen wordt door een docent modeltekenen. Toch ziet Joke zichzelf als autodidact.

Tien jaar lang participeerde zij als gekozen deelnemer in de Kunst Route Barendrecht, maar na haar verhuizing naar Zeeland is daar in 2010 een einde aan gekomen.
Wel heeft ze in Middelburg eens geëxposeerd als gast exposant bij de Kunstroute Middelburg.

Via een andere kunstenaar is ze bij exto terecht gekomen en de site bevalt haar goed naast haar andere sites: Joke Klootwijk en aquarelleren

Heb je nog een vraag aan Joke? Stel deze hier.

Rian van Nieuwkerk

_________________
ik heb (g)een onderschrift


Bericht: #1
08 jun 2012 09:06
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastZoek naar:
Powered by phpBB