Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
 Dialoog: 'voor boven de bank' 
Avatar gebruiker

Berichten: 2096
Bijlage:
pinsart.jpg
pinsart.jpg [ 2.04 KiB | 2180 keer bekeken ]
Eline Peek en Francien Krieg tonen van 19-11 t/m 24-12 hun schilderijen in de duo-expositie: Dialoog “voor boven de bank”. Het werk van beide kunstenaars, dat al eerder samen te zien was tijdens de groepsexpositie ‘Broos’ vorig jaar in Deventer, was voor Galerie Pinsart te Brugge aanleiding hun werk eens samen te voegen. Want beider eigen visie op de kwetsbare mens, gevat in monumentale schilderijen is bij het zien ervan zeker indrukwekkend te noemen.

De kunstwerken laten een ander beeld van het begrip “schoonheid” zien, in niets lijkend op het huidige ideaal van lichamelijke volmaaktheid.

Bijlage:
Image11.jpg
Image11.jpg [ 22.62 KiB | 2180 keer bekeken ]

Geen glamour, maar natuurlijkheid. Geen perfectie, maar kwetsbaarheid. Niet alleen het uiterlijk, maar ook het innerlijk. Dat heeft echter ook tot gevolg dat de getoonde rimpels, vlekken, aantastingen, sporen etc. van de geportretteerden aardig wat los maken; van extreme afkeer tot adoratie.

Maar juist deze diversiteit in beleving is voor Francien en Eline een interessant uitgangspunt om door middel van een speelse interactie, de dialoog, de kijker te betrekken bij hun presentatie.

Rian van Nieuwkerk, eindredacteur Kunstnieuws.nl

_________________
ik heb (g)een onderschrift


Bericht: #1
25 nov 2011 13:17
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gastZoek naar:
Powered by phpBB