Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
 Interview Ria van Heteren 
Avatar gebruiker

Berichten: 3295
naam Ria van Heteren
woonplaats Den Helder
opleiding   LBO en certificaten gehaald op MBO niveau
discipline Schilderen met olie- en acrylverf op doek
exto site    riavh.exto.nl

Afbeelding

Ria is geïnspireerd door twee leraren waarvan de ene (helaas overleden) haar stimuleerde met olieverf te gaan werken en de andere (veel acrylcursussen) haar leerde wat vrijer te gaan schilderen met de kwast. Soms werkt zij met een bepaalde methode, dan weer wordt ze geïnspireerd door een bepaald muziekstuk, maar buiten schilderen is ook een uitdaging die weer een andere benadering genereert.

Tien jaar lang is zij lid geweest van een kunstvereniging geweest in Den Helder. Dat resulteerde in jaarlijks twee exposities en uitstapjes naar andere steden of landen om aldaar een weekend te gaan schilderen.
In 2008 heeft Ria een expositie gehouden met nog vier andere dames, wat een groot succes was.

Om te netwerken deelt Ria overal waar gelegenheid zich voordoet visitekaartjes uit en vertelt iets over haar manier van werken. Dit jaar staat zij voor de tweede keer op een markt in Bergen in Noord-Holland. Deze markt wordt ieder jaar, in de zomer, op tien donderdagavonden gehouden in het centrum rondom de kerk. Er komen alleen amateursschilders en het is heel leuk om daar te staan.

Ria schildert dus puur voor haar hobby en volgt zelf lessen om zichzelf te verbeteren. “Ik moet nog veel leren” vult zij aan. Dat resulteert vanzelf in heel divers werk. bv. ‘De botterrace’, een van haar favoriete doeken

Afbeelding

Op het moment is Ria heel veel met portretten bezig. Zo zijn er diverse leden van het koninklijk Huis al weergegeven. Deze schilderijen heeft zij gemaakt omdat er een wedstrijd element aan verbonden was maar ook omdat het haar een kick geeft als de mensen zeggen dat ze goed lijken want daar gaat het toch om.

Afbeelding

Tijdens kampeervakanties lonkt de natuur weer om geschilderd te worden, zowel flora als fauna.

Afbeelding

Door deelname aan een wedstrijd van Talens, waarbij zij de uitnodiging kreeg om een fabriek te komen te bezichtigen en waar zij meer mensen ontmoette, kwam haar de naam exto ter ore. Het viel nog niet mee om zelf de site goed op te zetten maar de hulp die ze erbij kreeg leverde gewenst resultaat. De site bij exto geldt dan ook als Ria’s hoofdsite. Het forum heeft zij nog niet bezocht, overigens zonder aanwijsbare reden, dus wie weet, zien we Ria daar toch nog eens verschijnen.

Heb je een vraag aan Ria? Stel hem hier!

Rian van Nieuwkerk


Bericht: #1
14 apr 2010 13:00
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenZoek naar:
cron
Powered by phpBB