Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
 Interview Imelda Feraille 
Avatar gebruiker

Berichten: 3295
Naam: Imelda Feraille
woonplaats: Willebroek - Belgie
opleiding: geaggregeerde plastische opvoeding
finaliteitdiploma: publiciteit en decoratie
discipline: aquarel
extosite: imfer.exto.nl

Bijlage:
imelda.jpg
imelda.jpg [ 215.82 KiB | 1614 keer bekeken ]


Imelda is een op rust gestelde regentes voor wie kunst nooit haar beroep is geweest. Zij moest nooit schilderen of tekenen; het is een passie en zij kan zichzelf geen amateur meer noemen. Tot haar vijftigste heeft Imelda plastische opvoeding en publiciteit gegeven in het secundair onderwijs.

Zij wordt geïnspireerd door kracht en beweging (in de natuur), waarbij ze die indruk in een schilderij verwerkt d.m.v. opbouw in driehoekjes (de driehoek is het kleinste vlak wat verschillende vormen kan aannemen), die in een oneindig aantal tinten met aquarel geschilderd zijn. Op die wijze wordt er een richting geaccentueerd.

Zo geeft bv. de achtergrond bij ‘Kick en Rush’ de beweging weer die de bal zal maken. Escher en Vasarely hebben een richtinggevende invloed gehad bij het ontwikkeling van deze techniek.

Afbeelding

‘A mundo condito’, neemt een speciale plek in voor Imelda, omdat water en ijs, bron van het leven, gemoedsstemmingen voor haar teweegbrengen door de harmonie tussen het stromend water en de statische kristalvormen van het ijs.

Afbeelding

Ook de vele meerluiken vallen op bij het werk van Imelda. Dat zij voor deze uitvoering kiest heeft dan ook een reden. Een film is met beeldfragmentjes opgebouwd en bij projectie ziet men beweging. Zo stellen de meerluiken verschillende blikvelden voor. Men ziet op een moment een beeld, maar door verschillende beelden naast elkaar te plaatsen, volgt men de opeenvolging met de ogen zodat dit beweging veroorzaakt. De verschillende luiken vormen zo een geheel en insinueren het oneindige.

Afbeelding

De organisatie van tentoonstellingen, deelname aan wedstrijden, groepstentoonstellingen, kunstbeurzen en soms ook eens een kunstmarkt, is het werk van haar man. Dat doet hij alleen of in samenwerking met de inrichtende vereniging.

Daarnaast is Imelda lid van een plaatselijke kunstvereniging te Wijmen, te Willebroek en van Kunst- en Cultuurkring Internationaal: ‘de Nederlanden en Hispanidad’. Deze vereniging heeft over verschillende landen zusterverenigingen en er worden regelmatig internationale tentoonstellingen gehouden. Bij contacten op verschillende locaties wordt informatie uitgewisseld met andere kunstenaars en deze verruiming geeft dan soms de kans om op nieuwe locaties te exposeren.

Door het uitwisselen van ervaringen en contacten viel op een gegeven moment, op de kunstbeurs in Doetinchem, de naam exto. Zodoende is er spoedig daarna een website opgezet waarbij Imelda en haar man, die de site heeft ingericht, de voorwaarden er graag bijnamen. Tevreden als zij zijn wordt er nu vanuit hen weer gelobbyd om exto bij anderen onder de aandacht te brengen.

Naast de extosite heeft Imelda nog een site, die haar jongste zoon heeft ontworpen. Op het extoforum is zij nog niet geweest want, zo zegt Imelda zelf: “Ik ben er geen kei in... en ben nog niet zo ver geraakt.”

Heb jij ook een vraag aan Imelda Feraille? Stel hem hier!

Rian van Nieuwkerk


Bericht: #1
17 maart 2010 11:03
Profiel
Avatar gebruiker

Berichten: 14272
Woonplaats: ermelo
Prachtig werk, vooral wanneer er natuur weergegeven wordt!


Bericht: #2
24 maart 2010 19:30
Profiel
Avatar gebruiker

Berichten: 9066
Woonplaats: france
prachtige eigen site!


Bericht: #3
25 maart 2010 18:44
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastZoek naar:
cron
Powered by phpBB