Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
 Interview Herman van de Poll 
Avatar gebruiker

Berichten: 3297
naam Herman van de Poll
woonplaats Smilde
opleiding academie Minerva Groningen
discipline autonoom BK schilderen
site http://www.herman.exto.nl

Bijlage:
herman van de poll.JPG
herman van de poll.JPG [ 125.13 KiB | 1196 keer bekeken ]


Herman werkt abstract (geometrisch, figuratief abstract) en geeft op die wijze zijn thema en inspiratiebron ‘chaos’ vorm. De basis daarvan ligt in ‘de chaos theorie van Mandelbroth’, de geometrische kunst en bij bekende namen als Kadinsky en Mondriaan. Het werk wordt altijd laag
over laag opgebouwd

Vooral enkele werken uit de Fractaldimensie serie, zoals nr. 10

Afbeelding

en nr. 18

Afbeelding

nemen voor Herman een belangrijke plaats in omdat dit voor zijn gevoel een belangrijke periode is geweest. Eigenlijk geldt dit wel voor de hele Fractaldimensieserie.

Op onze vraag of het thema chaos nu eindeloos inspiratie oplevert of dat Herman best wel eens een andere richting op zou willen gaan antwoordde hij: “Nee, ik blijf bij het thema chaos, het levert me nog steeds veel op.”
Er is bij het werk van Herman van een sterke eigen stijl te spreken, maar dan zijn daar toch ineens een paar nieuwe werken in 2010, zoals bijvoorbeeld chaos 91

Afbeelding

die een heel ander vorm tonen; lijnen i.p.v. figuren.
Toen wij hem vroegen naar het uitgangspunt hiervoor zei Herman: “Ik gebruik zo af en toe een zijweg om mijn inzicht te vergroten. Het geeft mij de mogelijkheid om mijn proces te continueren.”

Herman heeft naast zijn werk als beeldend kunstenaar ook nog voor 20 uur per week een functie in de nachtzorg. Daardoor is er niet echt tijd voor het geven van workshops dus die komen maar sporadisch voor, zo een á twee keer per jaar.

Zijn werk wordt vertegenwoordigd door de galerie: ‘het Kunstbedrijf’ in Heemstede en hij doet meestal ieder jaar mee aan de Kunst Cultuur vierdaagse in Midden Drenthe. Daarnaast regelt Herman zelf zo’n 3 á 4 exposities per jaar.

Om zijn netwerk uit te breiden wordt er gemaild, brengt hij regelmatig een bezoek aan galeries om nieuw werk te tonen en bezoekt hij regelmatig vernissages van andere exposities.

Herman is door vrienden bij exto terecht gekomen en dat bevalt prima. Zijn extosite fungeert dan ook als hoofdsite. Het forum wordt soms bezocht; de laatste keer was dat bij het topic LamaTopArt.

Heb je een vraag voor Herman? Stel deze hier.

Rian van Nieuwkerk


Bericht: #1
09 jun 2010 09:09
Profiel

Berichten: 224
Woonplaats: Meppel
Hallo Herman,
Mandelbrot(h) heeft heel interessante dingen ontdekt. Alleen vind ik dat het niet gaat over "chaos", maar over "ordening". Over het algemeen ben ik geen liefhebber van "abstract", maar met die basis -die ook in de natuurlijke schepping is terug te vinden- vind ik jouw werk wel mooi.
Groeten van Inge.

_________________
... en zoals gij wilt dat de mensen u doen, doet hun evenzo ...


Bericht: #2
11 jun 2010 19:22
Profiel WWW

Berichten: 2363
Dag Herman, leuk interview, deur staat altijd open in Grunn voor een koffie :)

_________________
http://geen-gemuts-op.exto.nl/


Bericht: #3
11 jun 2010 19:31
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastZoek naar:
Powered by phpBB