Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
 Interview A.N.C.M. v Oosterhout- Verschuuren 
Avatar gebruiker

Berichten: 3597
naam: A.N.C.M. v Oosterhout- Verschuuren
woonplaats: Tilburg.
opleiding: Opleiding  V.G.L.O. Voortgezetlageronderwijs
discipline: Diversen
site: oosterhout.exto.nl

Afbeelding

Zoals bovengenoemd bij discipline heeft Jeanne meerdere beeldende passies waarin zij zich uitdrukt. Te noemen zijn beeldhouwen in hout en steen; boetseren van portretten in was en klei om deze vervolgens te gieten in brons en/of aluminiumcement en schilderen.

Bij het laatste zijn de zee, portretten, stillevens en vrij werk haar onderwerp. Het etsen is afgestoten (tijdgebrek).

Jeanne wordt geïnspireerd door de mensen die op haar levenspad komen maar ook de oneindigheid van de zee en de wolken. En…. altijd via de emotie van dat moment.

Haar favoriete werken zijn de portretten van haar ouders, welke zij jaren na hun dood, puur op haar binding met hen, geboetseerd heeft.
link naar portret ouders of bijgeleverde foto

Afbeelding

Wat eveneens mooi is om te vertellen betreft het verhaal rond het werk ‘Dapper kind’, vertelt door de pensionhoudster van de Veerman op Vlieland:
Zij waren in Egypte geweest waar ze in een klein dorp de schoolopleiding voor meisjes betalen (dat wordt o.a. betaald van de fooien van de gasten). Omdat ze een jaar eerder van een van hun gasten een deel van de erfenis hadden ontvangen konden ze nu ook nog iets voor een weeshuis in de buurt doen. Zo gebeurde het dat er o.a. bananen (een traktatie) werden uitgedeeld waarbij één kind, een jongetje, stilletjes in een hoekje bleef zitten en geen banaan wilde. In eerste instantie begrepen de gevers dit niet tot ze er achter kwamen dat er niks in de mouwen zat. Dus werd de banaan gevoerd. Maar ook werd er contact met de leiding van het weeshuis gemaakt, die vertelde dat Mohammed toen hij 8 jaar was, beide armen en een onderbeen verloren heeft bij het spelen. Dit hele verhaal trof Jeanne diep dus vroeg zij een foto van hem en maakte onderstaand portret.

Afbeelding

Intussen heeft Mohammed een beenprothese. Intensieve training van weken, terwijl hij ver van huis was zijn er debet aan dat hij nu dolgelukkig is en weer kan lopen en spelen. Maar er wordt ook nog gespaard voor een armprothese. Want Jeanne schilderde ook nog deze aquarel ‘Waar een mens groot in kan zijn’. Een titel met veel respect voor dit kind.

Afbeelding

Alles wat het portret en de aquarel opbrengen zal gedoneerd worden. Bij de werken staat dan ook waar men geld kan storten, elk klein bedrag is welkom, zo wordt het samen een groot bedrag.

Jeanne is fulltime kunstenaar en heeft daarnaast geen andere werkzaamheden zoals het les – of workshops geven. Wel is zij lid van De Tilburgse Kunstkring waarbij vooral het samen bezig zijn met dezelfde passie van belang is. Om de vijf jaar organiseert zij een expositie.
De uitbreiding van het netwerk gaat hoofdzakelijk via exto waar zij destijds eens van hoorde.

Reden om een site aan te maken was het aparte gevoel wat je krijgt bij het besef dan men je werk kan zien maar dat jezelf anoniem blijft.
Want, zo zegt Jeanne: “Het gaat niet om mij, maar om de emotie die mensen krijgen als ze de werken bekijken. Dan is mijn missie geslaagd.” De extosite fungeert dan ook als hoofdsite.

Heb je nog een vraag aan Jeanne? Stel deze hier!

Rian van Nieuwkerk


Bericht: #1
19 mei 2010 09:42
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastZoek naar:
Powered by phpBB