Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
 Interview Erik-Jan Kruyssen 
Avatar gebruiker

Berichten: 3297
naam: Erik-Jan Kruyssen
woonplaats: Amsterdam
opleiding : autodidact
discipline: tekenen, schilderen, schrijven
site: http://www.erik-jan-kruyssen.nl

Bijlage:
E.J.jpg
E.J.jpg [ 9.42 KiB | 1478 keer bekeken ]


Als fulltime kunstenaar neemt Erik-Jan de tijd om zich, puur door ergens te zijn, bijvoorbeeld met een biertje op het terras, te verdiepen in hetgeen hem inspireert. Mensen kijken, hoe, wat, waarom….het dagelijks leven. Daar komen de onderwerpen vandaan die hij vervolgens in aquarel, acrylverf, inkt, potlood en (olie/soft)pastel uitwerkt.

Als echt stadsmens mag een werk als ‘City Lights’ dan ook niet in het oeuvre ontbreken:

Afbeelding

Over het algemeen werkt Erik-Jan volgens een bepaalde methode. Het idee zit meestal al helemaal in zijn hoofd uitgewerkt voordat hij de opzet begint met de hoofdlijnen. Dan kiest hij de technieken die er het beste bijpassen en vervolgt de uitwerking zoals het op dat moment het beste uitkomt.

De Utopia-serie is voor hem het meest van belang omdat hij, zo zegt hij zelf, vaak mensen ziet die te perfect willen denken en uiteindelijk flink zichzelf tegen komen.

Afbeelding

Daarnaast wordt er ook geschreven, dus de vraag naar het favoriete gedicht kan dan niet uitblijven. Dat blijkt het werk: ‘Drugs-Love’ te zijn omdat, zo zegt Erik-Jan zelf: “Het zeer moeilijk is om iemand kapot te zien gaan, waar je om geeft.”

Afbeelding

Erik-Jan staat op de ‘Modern Art Market’ op het Thorbeckeplein in Amsterdam, waar een zeer goede sfeer onder de kunstenaars heerst.
Ook werkt hij regelmatig werkt hij samen met Gallery 24sometimes en Gallerie-S in Amsterdam maar het worden er steeds meer. Exposities regelt hij zelf en het goede pr-werk levert een steeds breder netwerk op.
Een lidmaatschap van het BBK completeert het geheel.

Per toeval is hij op exto gekomen, dat bevalt zeer en de exto-site fungeert dan ook als hoofdsite. Tevens wordt exto door Erik-Jan bij andere kunstenaars aangeraden.

Heb je nog een vraag aan Erik-Jan? Stel deze dan hier.

Rian van Nieuwkerk


Bericht: #1
12 mei 2010 10:08
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastZoek naar:
Powered by phpBB