Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
 Interview Wim Kuenen 
Avatar gebruiker

Berichten: 3294
Naam: Wim Kuenen
Woonplaats: Edam
Opleiding: Famous Artists School
Discipline: Schilderen/ tekenen
Website: prema.exto.nl

Afbeelding

Geïnspireerd door bijna alles zijn er natuurlijk wel een aantal zaken die toch boven dat geheel uitsteken. De Indiase geschriften zoals de Bhagavad Gita en het ad Bhahavatam welke Wim kocht van Hare Krisna toegewijde, hebben een grote invloed gehad op zijn werk. Een voorbeeld van die invloeden is bv. het schilderij Reïncarnatie.

Afbeelding

Onder de leiding van Herman Smorenburg, meester-schilder uit Alkmaar, heeft Wim zich de techniek van het glaceren eigen gemaakt waar hij tegenwoordig mee werkt. Het voordeel van deze wijze van werken is dat er veel meer uit het schilderij gehaald kan worden. Na de onderschildering, gemaakt van omber en wit, worden verschillende glacislagen aangebracht welke ook weer worden ingeschilderd. Zo ontstaat er meer diepte en zeggingskracht in het werk.

De werken die voor Wim een speciale plek innemen zijn Manu en Expiration.

Afbeelding

De reden doorvoor is dat de man verderop in de straat, die hiervoor poseerde, enkele maanden nadien overleed. Op het schilderij kan men zijn aftakeling en overgang al zien.

Afbeelding

Op de vraag of het werk ‘levensweg’ is geïnspireerd is op ‘zuilenhage’ van Karel Willink en of er überhaupt kunstschilders zijn die hem die wijze inspireren antwoordt Wim dat naast Willink ook Jofra, Smorenburg en Dali invloed op zijn werk hebben gehad, maar dat genoemd schilderij niet op dat van Willink is gestoeld.

Afbeelding

Alle tijd gaat in het fulltime kunstenaarschap zitten, maar daarnaast wordt zeker geen les gegeven. Dat lijkt Wim iets vreselijks. “Ik zou niet om kunnen gaan met de verplichting” meldt hij.

Markten trekken hem niet, sowieso al omdat de werken daar te kostbaar voor zijn en er is geen vertegenwoordiging door een galerie. Bij hoge uitzondering organiseert Wim zijn eigen exposities, alhoewel het niet echt iets is waar hij warm voor loopt. Het uitbreiden van zijn netwerk gaat hoofdzakelijk via internet.

Dat Wim op exto terecht kwam was eigenlijk bij toeval. Want eenmaal een laptop voor zijn vrouw aangeschaft was het pas na haar oogklachten en het niet meer kunnen zien dan Wim zelf achter de pc kroop. Al spoedig bleek dat het een geweldig medium was en al surfend kwam hij op exto.nl terecht. Dát was een schot in de roos, Wim maakte zijn eigen site ten tijde dat er nog maar zo’n 75 leden waren. Inmiddels is Exto wel erg groot geworden, maar er is evenredig veel verbeterd en het forum houdt de boel levend.

Wim komt dagelijks op het forum neuzen, als een leuke ontspanning….even de penselen neerleggen en met een kop koffie achter de pc en het forum afspeuren vind hij heerlijk.

Momenteel fungeert de exto-site nog als hoofdsite, maar er is wel een eigen site in de maak.

Een mooi initiatief dat zeker het vermelden waard is, betreft het feit dat op 24 januari a.s. in Mill een samenkomst zal zijn van een aantal surrealistische kunstenaars die zich als groep gaan verenigen. Samen met Peter van Oostzanen, Ton Haring, Henk Sentel, Bram de Winter, Jo Willems en Willem den Broeder gaat Wim hier deel van uitmaken. Beslist geen onbekende namen want een aantal van hen kennen wij ook als exto-leden.

Rian van Nieuwkerk


Bijlagen:
fotos-wim-voor-site-033.jpg.jpg
fotos-wim-voor-site-033.jpg.jpg [ 119.85 KiB | 3984 keer bekeken ]
Bericht: #1
19 jan 2010 19:31
Profiel
Avatar gebruiker

Berichten: 110
Nou Wim, je bent meer een schilder dan een prater :D Dat schilderen doe je overigens bijzonder goed!

Groet, Carla


Bericht: #2
27 jan 2010 08:12
Profiel WWW
Avatar gebruiker

Berichten: 1253
Woonplaats: Edam
kaatjeseye schreef:
Nou Wim, je bent meer een schilder dan een prater :D Dat schilderen doe je overigens bijzonder goed!

Groet, Carla


Dank je Carla!

de meesten moeten het van hun praatje hebben

groet Wim

_________________
http://prema.exto.nl/


Bericht: #3
27 jan 2010 18:50
Profiel WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastZoek naar:
Powered by phpBB